Visan Blood Bowl -sivusto

This page in English

BB-aiheisia kuvia

Motley Horde

Säännöt ja muuta juttua hullunkurisesta joukkueesta nimeltä Motley Horde

Joukkueen kirjanpitopohja

Rakensin taulukkolaskentaohjelman (OpenOffice Calc 2.0) käyttöä ajatellen pohjan joukkueen kirjanpidolle. Ensin piti tehdä vain omaa joukkuetta varten, mutta löydettyäni jostain päin nettiä valmiin pohjan (nimeltä arosteamroster.xls) tuli semmoinen olo, että "Tämän voisi kyllä tehdä toisinkin (= minulle mieleisemmällä tavalla). Kokeillaan..."

Tavoitteenani oli:

Tässä tulokset:

Kokonaan suomenkielistä versiota lukuunottamatta nämä on nyt päivitetty ottaen huomioon LRB 5:n uudistuneet säännöt (plus experimental 2008) ja kolme uutta joukkuetta: chaos pact, slann ja underworld.

Käyttöohjeita

  1. Valitse ensin oikeasta ylänurkasta käyttämäsi joukkue (solu O2).
  2. Valitse kunkin pelaajan pelipaikka (solut B4 - B19).
  3. Soluja, joissa on jokin kaava (alkaa yhtäsuuruusmerkillä: =), ei pääsääntöisesti kannata mennä muuttelemaan.
  4. Kuitenkin pelaajan liikepisteiden, voiman, näppäryyden ja panssarin (MA/ST/AG/AV) numeroarvo on helpointa vain "kirjoittaa päälle", jos ne muuttuvat. Vaihtoehtoisesti voi lisätä tekemääni kaavaan esimerkiksi "+1" vaikkapa liikepisteiden noustessa yhdellä.
  5. M/N? -sarake on "miss next game" -ja "niggling injury" -merkintöjä varten. Jos siinä on jotain m-kirjaimella alkavaa (täysin suomennetussa versiossa k-kirjaimella), niin pelaajan tulkitaan olevan poissa seuraavasta pelistä eli sitä ei lasketa mukaan joukkueen arvoon.
  6. Oikeanpuolimmaiseen sarakkeeseen "lisä" merkitään kuinka paljon pelaajan oppimat taidot lisäävät ko. pelaajan arvoa. Esimerkiksi kaksi perustaitoa ja yhden AG-nousun saaneen pelaajan tapauksessa sarakkeeseen pitää merkitä 80 (=20+20+40).
  7. Toinen välilehti ("pelatut") on pelattujen pelien tuloksien merkitsemistä varten. Sinne kirjoitettu ei vaikuta mitenkään ensimmäisen lehden ("pelaajat") numeroarvoihin.
  8. Käytettäessä MS Exceliä "N/M" -sarake (täysin suomennetussa "K/P" ei ilmeisesti toimi - liittynee jotenkin siihen, miten Excelin sumif() käsittelee säännöllisiä lausekkeita (regular expressions). Siihen asti, että joku Excelin omistava kertoo, miten homman saisi toimimaan, yksinkertaisin tapa saada joukkueen arvo oikein on kirjoittaa "lisä""-sarakkeeseen (englanninkielisessä "incr.") pelaajan arvo negatiivisena siinä tapauksessa, että tämä on liian kipeä pelatakseen seuraavassa pelissä. Niin, tai sitten voi käyttää OpenOfficea.

Käyttäkää (ja modifioikaa) vapaasti, kunhan ette väitä minun tekemääni omaksenne; palaute on tervetullutta.
Share and enjoy!

Visa